Українська авіація завдала удару по системах ППО окупантів у Херсоні

За підтвердженими даними, втрати противника в живій силі становлять щонайменше 20 окупантів
Фото: ЕРА

Українська авіація завдала удару по російських системах ППО в окупованому Херсоні. Про це 26 серпня у Facebook повідомила пресслужба оперативного командування "Південь" Збройних сил України.

"Нашою авіацією нанесено удари по районах зосередження підрозділів та складу боєприпасів в Архангельському та Бурханівці, а також по засобах ППО ворога в Херсоні та Нововоскресенському", – ідеться в повідомленні.

Крім цього, ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ завдали ударів по зосередженню ворога в Снігурівці, Нововоскресенському та Чкаловому.

Підтверджені втрати противника становлять: 20 окупантів, дві одиниці автотехніки, вузол зв'язку 98-го парашутно-десантного полку у Дудчанах та склад боєприпасів у Нововоскресенському. Дані уточнюють.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Після нападу на Україну 24 лютого російські окупаційні війська, зокрема, захопили частину території Херсонської області.

Оперативне командування ЗСУ "Південь" повідомило 28 травня, що українські військові перейшли у контрнаступ на півдні. Просування військ у цьому регіоні відбувається повільно, але впевнено, розповіли у командуванні 11 липня.

У Херсонській ОВА поінформували 2 серпня, що ЗСУ звільнили від російських окупантів уже 53 населені пункти в регіоні.

Збройні сили України вивели з ладу кілька мостів, які російські окупанти використовували для поповнення постачання. Навіть якщо росіянам удасться їх відновити, вони залишаться вразливим місцем, вважають у британській розвідці.