Українська сторона СЦКК: Із 40 заявок від ремонтників на гарантії безпеки бойовики "ДНР" схвалили тільки одну

Бойовики не дають ремонтникам на Донбасі гарантій безпеки
Фото: EPA

Бойовики в Донецькій області ігнорують заявки на проведення ремонтних робіт з обох боків лінії розмежування, зазначили у Спільному центрі з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін на Донбасі.

Бойовики на тимчасово окупованих територіях Донецької області відмовляються давати гарантії безпеки ремонтникам для відновлення пошкодженої інфраструктури. Про це у Facebook повідомила українська сторона Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін на Донбасі (СЦКК).

"Із початку 2018 року, станом на 26 січня, із уже 40 отриманих заявок на проведення зазначених робіт псевдокерівництвом ОРДО (окремих районів Донецької області. – "ГОРДОН") погоджено з наданням гарантій безпеки лише одну заявку. Ватажки ОРДО ігнорують заявки на проведення робіт по обидві сторони лінії розмежування як на території Донецької області, підконтрольній уряду України, так і на окупованій території", – ідеться в повідомленні.

Ремонтники не можуть отримати доступ до греблі поблизу Новгородського Донецької області, ділянки аміакопроводу підприємства "Укртрансхімаміак" у районі села Травневе, газорозподільної станції та газопроводу на ділянці "Мар'їнка – Красногорівка". Також бойовики ігнорують запити компанії "Вода Донбасу" на відновлення водопостачання Майорська і компанії Vodafone на відновлення мобільного зв'язку.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.