Українські бійці отримали від "Сталевого фронту" дрони, Starlink і протигази

Техніку і захист передала компанія "Метінвест" у межах мілітарної ініціативи бізнесмена Ріната Ахметова "Сталевий фронт"
Скріншот: Николай Осыченко / Facebook
Українські бійці на авдіївському напрямку отримали п'ять портативних автомобільних рацій, три Starlink для супутникового зв'язку, п'ять потужних квадрокоптерів, а також 50 протигазів, повідомили у пресслужбі компанії.

"Останнім часом із боку росіян почастішали атаки газовими снарядами, і наші хлопці попросили захист, щоб ефективніше захищати нашу землю. Тому ми привезли їм протигази, а також комп'ютерну техніку і портативні рації", – розповів оперативний директор "Метінвесту" Олександр Мироненко.

Про цю допомогу у своєму Facebook повідомив блогер Олександр Осичко.

Також на авдіївський і бахмутський напрямки "Метінвест" передав уже 170 модульних укриттів із хвилястої сталі, які в разі заглиблення на 1,5 м під землю здатні витримати обстріл 152-мм снарядами.

Контекст:

З 24 лютого 2022 року компанія "Метінвест" передала на допомогу країні понад 3,1 млрд грн, із яких більш ніж 1,6 млрд грн – на потреби армії в межах "Сталевого фронту" Ахметова. Компанія доправила захисникам уже понад 1,2 тис. дронів: такої кількості безпілотників армії не постачає жоден приватний бізнес. Крім того, "Метінвест" передав бійцям приблизно 1700 тепловізорів, 321 автомобіль і "швидкі", для заправляння машин надав понад 1,1 млн літрів пального.