Українські партизани оголосили полювання на колаборантів, які допомагають в організації псевдореферендуму – мер Мелітополя

Окупанти планують провести псевдореферендум на захопленій території Запорізької області
Фото: depositphotos.com
Завдяки діям українських партизанів у Запорізькій області російські окупанти вже кілька разів змінювали плани щодо проведення псевдореферендуму щодо приєднання до РФ. Про це в ефірі телемарафону повідомив мер Мелітополя Іван Федоров, відео опубліковано в його Telegram.

"Наші партизани оголосили полювання на всіх колаборантів, які сприяють в організації псевдореферендуму. Ми бачили череду подій за минулий тиждень. Перш за все це, звичайно, повністю зруйнований штаб "Единой России", зруйнований сервісний центр на території Мелітополя і, звичайно, трохи підсмажені ягодиці одного із колаборантів, який відповідав безпосередньо за пропаганду", – розповів він.

За словами мера, такі дії триватимуть з усіма людьми, які хочуть сприяти проведенню псевдореферендуму.

"Ми бачимо результат цієї роботи: вже три чи чотири рази плани на "референдум" змінювалися. Дата не називається, але чітко зрозуміло, що єдиного дня голосування не буде", – зазначив Федоров.

Контекст:

У березні 2014 року Росія анексувала Крим після силової блокади українських військових частин та незаконного референдуму. У травні 2014 року було проведено "референдуми" в окремих районах Донецької та Луганської областей, за підсумками яких терористи оголосили про "державну самостійність" та "незалежність від України".

Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну 2022 року росіяни окупували ще частину Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей і, за даними української розвідки, планують провести нові "референдуми".

У Білому домі заявляли, що Росія планує нову спробу анексії українських територій за сценарієм, який застосовувала у 2014 році із Кримом.

За інформацією ЗМІ, голосування окупанти збираються проводити за допомогою "мітки виборця" – нанесених на палець чорнил – і вже запланували результат: 70% голосів за "приєднання" до РФ.

26 липня СБУ повідомила, що Росія розпочала активну фазу підготовки до нового псевдореферендуму в Україні, агітатори, блогери та "дружинники" активно займаються пропагандою.

У Кремлі заявляли на початку червня, що "навряд чи можна говорити про проведення референдумів за умов, коли безпеки повністю не гарантовано", але відхрещувалися від відповідальності за них.