Українські військові відбили штурм російських окупантів на бахмутському напрямку – Генштаб ЗСУ

У Генштабі заявили, що окупанти зазнали значних втрат на бахмутському напрямку
Фото: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Facebook

Українські військові відбили штурм російських окупантів на бахмутському напрямку. Про це 15 липня у Facebook поінформував Генеральний штаб Збройних сил України.

"Спроби ворожого штурму в районі Кодеми й Білогорівки наші воїни успішно зупинили, як і намагання оволодіти селами Спірне та Вершина. Окупанти отримали жорсткий опір, зазнали значних втрат і безславно відійшли", – ідеться в повідомленні.

На слов'янському напрямку ворог намагається покращити тактичне положення і вести наступальні дії в напрямку Слов'янська.

На донецькому напрямку противник по лінії зіткнення відкривав вогонь з артилерії та танків по позиціях підрозділів ЗСУ, а також вів розвідку, намагаючись знайти слабкі місця в обороні українських військ. Окупанти не полишають спроб просунутися в напрямку Соледара і Бахмута.

На краматорському напрямку загарбники проводять перегрупування з метою відновлення наступу в напрямку Сіверська.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

На початку квітня ЗСУ вигнали окупантів із північних областей України, із середини квітня загарбники зосередили сили на сході України.

"Російські війська розпочали битву за Донбас, до якої давно готувалися", – говорив президент України Володимир Зеленський. Він наголошував, що українці захищатимуться і "питання тільки часу – коли вся територія держави буде звільнена".

На Донбасі окупанти намагаються повністю захопити Луганську область. Останнє велике місто регіону, Лисичанськ, ЗСУ покинули 3 липня.

Донецьку область Збройні сили України контролюють на 45%, говорив голова обладміністрації Павло Кириленко 2 липня.