Українські військові жорстко припинили спробу окупантів штурму в Харківській області – Генштаб ЗСУ

Українці відбили кілька штурмів, повідомили в Генштабі
Фото: Генеральний штаб ЗСУ – General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Fаcebook

На сході українська армія відбила низку спроб російських окупантів захопити нові території. Про це поінформував 4 липня у Facebook Генеральний штаб Збройних сил України.

"На харківському напрямку російські окупанти продовжують артилерійські обстріли міста Харкова та населених пунктів на північ, північний схід і схід від нього. Також противник завдав авіаударів неподалік Петрівки. Українські воїни жорстко припинили ворожу спробу штурмових дій у напрямку населеного пункту Соснівка й відкинули загарбників назад", – ідеться в повідомленні.

Українські військові зазначили, що в районі Черкаських Тишків (північно-східне передмістя Харкова) противник дистанційно мінував місцевість, "намагаючись хоч якось завадити логістичному забезпеченню підрозділів сил оборони". У цьому районі триває контрбатарейна боротьба.

"На слов'янському напрямку противник здійснює спроби покращити тактичне положення своїх підрозділів. [...] Ворог веде штурмові дії в напрямку населеного пункту Мазанівка [Донецької області], має частковий успіх", – розповіли у ЗСУ.

За даними Генштабу, на донецькому, краматорському, авдіївському, курахівському, новопавлівському та запорізькому напрямках окупанти обстрілюють з артилерії та іншої зброї.

"Штурмові дії в населеному пункті Білогорівка українські воїни успішно відбили. Окупанти відійшли. На бахмутському напрямку [...] наші захисники змусили ворога відійти після його наступу в напрямку Вуглегірської ТЕС та невдалої розвідки боєм у напрямку околиць Берестового", – пояснили у ЗСУ.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Росія відкрито напала на Україну 24 лютого, президент Росії Володимир Путін пояснював вторгнення необхідністю таких собі "демілітаризації" та "денацифікації" України.

На початку квітня окупантів вигнали з північних областей України, зараз бої тривають на сході та півдні країни.

Окупанти майже повністю захопили Луганську область, 3 липня ЗСУ покинули Лисичанськ, останнє велике місто в регіоні.