Українські захисники на півдні вступили у ближній бій з окупантами, взяли в полон двох російських десантників

Українські захисники на півдні двічі вели наступ учора
Фото: 122 бригада тероборони ЗСУ / Facebook (ілюстративне)
Українські військовослужбовці 18 серпня розпочали бій із двома підрозділами російських десантно-штурмових військ, коли вели наступ на півдні. Про це йдеться у зведенні оперативного командування "Південь", опублікованому у Facebook 19 серпня.

"Протягом доби наші підрозділи двічі проводили наступальні дії з метою оволодіння новими населеними пунктами. Під час однієї з атак зустрілися з двома десантно-штурмовими підрозділами. У ході зустрічного бою противнику нанесено вогневе ураження, унаслідок якого він був змушений із втратами танків, броньованої техніки та особового складу відійти на вихідні позиції. Обмінний фонд поповнено двома полоненими окупантами. У відповідь ворог намагався здійснити спробу штурмових дій силами до механізованого відділення у напрямку Олександрівка – Станіслав [Херсонської області]", – ідеться у зведенні.

Спроба штурму була безуспішною, окупанти із втратами відійшли, зазначили у командуванні.

Загалом ситуація на південнобузькому напрямку напружена, але контрольована, зазначив речник командування Владислав Назаров. "Ворог продовжує ведення бойових дій, переважно по займаному рубежу оборони. Але іноді намагається протидіяти нашим штурмовим діям", – повідомив він.

Про ближній бій українських захисників із росіянами на півдні розповів і речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук у своєму ранковому зверненні, опублікованому у Facebook.

"На південному напрямку зійшлися знову у ближньому двобої наші Збройні сили та підрозділи так званих російських десантників. Як думаєте, чия взяла? Правильно, наші наваляли так званим блакитним беретам, – сказав він і звернувся до окупантів. – Тікайте хлопці, краще тікайте, бо пакетиків на всіх може не вистачити".

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Після нападу на Україну 24 лютого російські окупаційні війська, зокрема, захопили частину території Миколаївської та Херсонської областей.

Оперативне командування ЗСУ "Південь" повідомило 28 травня, що українські військовослужбовці перейшли у контрнаступ на півдні. Просування військ у цьому регіоні відбувається повільно, але впевнено, розповіли у командуванні 11 липня.

У Херсонській ОВА повідомили 2 серпня, що ЗСУ звільнили від російських окупантів уже 53 населені пункти в регіоні.

Збройні сили України вивели з ладу кілька мостів, які російські окупанти використовували для поповнення постачання. Навіть якщо росіянам вдасться їх відновити, вони залишаться уразливим місцем, вважають у британській розвідці.