Українські захисники збили експериментальний російський БПЛА і вразили кілька районів скупчення окупантів – Генштаб ЗСУ

Українські ракетні війська й артилерія вразили три райони зосередження живої сили окупантів, повідомили у Генштабі
Фото: ЕРА
Авіація сил оборони України за останню добу завдала чотирьох ударів по місцях зосередження російських окупантів. Про це ідеться у вечірньому зведенні Генерального штабу Збройних сил України, опублікованому у Facebook увечері 2 лютого.

Також українські захисники знищили російський БПЛА типу "Мерлін", підрозділи ракетних військ і артилерії вразили три райони зосередження живої сили і пункт управління противника, ідеться у зведенні.

Як зазначає Defence Express, "Мерлін" – це експериментальний російський БПЛА, перший випадок збиття такого безпілотника зафіксували у червні 2022 року, другий – 18 січня 2023 року. Цей БПЛА у РФ вперше презентували у вересні 2021 року, пише ЗМІ.

Про збиття першого "Мерліна" повідомляв український волонтер Павло Кащук.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Росія розпочала повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року, про вторгнення оголосив президент РФ Володимир Путін. Фактично РФ розв'язала війну проти України у 2014 році, коли після Революції гідності вона незаконно анексувала Крим і окупувала частину Донецької і Луганської областей.

У квітні сили оборони України вигнали окупантів із північних областей України, восени деокупували частину Херсонської і Харківської областей.