Український бізнесмен Ставніцер пожертвував будинком задля знищення окупантів, які обстрілювали Київ. Імовірно, він такий не один

Ставніцер упевнений, що відбудує будинок і що буде відбудовано всю Україну
Фото: Андрей Ставницер / Facebook

Український бізнесмен, співвласник портової компанії ТІС Андрій Ставніцер 8 квітня у Facebook розповів, що повідомив Збройним силам України координати свого будинку, коли побачив, що територію ділянки зайняли російські окупаційні війська.


"Дано: ти дивишся у вебкамеру свого будинку, а там у дворі російські військові розгортають 12 одиниць бойової техніки, включно з РСЗВ, "Торнадо-Г" та "Градами". Твій будинок побудований так, що працює як ідеальне укриття, звідки дуже зручно шмалювати по Києву. Навіщо вони і приїхали. Питання: скільки часу мину до моменту, коли ти повідомляєш точні координати свого будинку ЗСУ для наведення вогню? Будинок відбудую, країну відбудуємо, головне – врятувати якнайбільше життів", – написав він.

Інших деталей Ставніцер не навів. У коментарях він опублікував ще кілька фотографій знищеної техніки.

Син бізнесмена Давид перепостив його публікацію і зазначив: "От і нашу сім'ю "звільнили". Тільки більше ненависті та злості до нашого "гівно-сусіда". Слава нашій Україні!"

Де саме розташований будинок, не уточнили.

У коментарі до поста Ставніцера прийшло багато відомих українців, зокрема амбасадорка України в США Оксана Маркарова – вона висловила захоплення вчинком бізнесмена.

Киянин Костянтин Балицький зазначив, що аналогічна ситуація була у його знайомого. "Координати дав відразу, але влупили за день, коли всі орки розмістилися", прокоментував він.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Ставніцеру 39 років. У 2021 році, згідно з рейтингом Forbes, він посідав 42-ге місце серед найбагатших українців.

Після початку повномасштабного вторгнення бізнесмен займається пошуком та доправленням гуманітарної допомоги в Україну (ідеться про центр HelpUkraine, роботу якого забезпечує низка великих українських компаній та бізнесменів), фонд його батька Олексія Ставніцера закуповує каски та бронежилети для Сил територіальної оборони.