Україну сьогодні захищає понад 1 млн людей – Резніков

Резніков зазначив, що створення в Україні спільних підприємств у сфері військово-промислового комплексу найближчим часом буде актуальним
Фото: EPA
Сьогодні Україну захищає понад 1 млн людей. Про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков під час онлайн-конференції "Будуємо разом", пише "Укрінформ".

За його словами, сьогодні у зв'язку з мобілізацією залучено до 700 тис. військових Збройних сил, до 90 тис. військовослужбовців Нацгвардії, приблизно 60 тис. прикордонників, майже 100 тис. співробітників Національної поліції.

Міністр сказав, що у зв'язку із цим створення в Україні спільних підприємств у сфері військово-промислового комплексу найближчим часом буде актуальним, оскільки для забезпечення потреб приблизно 1 млн осіб особового складу сил оборони будуть потрібні серйозні промислові потужності та інвестиції.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Президент України Володимир Зеленський оголосив воєнний стан уранці 24 лютого, після початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну. Наразі його продовжили до 23 серпня 2022 року.

Того самого дня президент оголосив в Україні загальну мобілізацію.