"Навмисні маніпуляції". Міноборони України відреагувало на матеріал ЗМІ щодо закупівлі продуктів для армії за завищеними цінами

"Міноборони сповідує принцип нульової толерантності до корупції", заявили у відомстві
Фото: armyinform.com.ua
Пріоритетом Міністерства оборони України була й залишається організація якісного та безперебійного харчування військовослужбовців. Про це повідомили у відомстві, коментуючи матеріал ЗМІ щодо закупівлі продовольства для армії за завищеними цінами.

Позицію міністерства пресслужба відомства опублікувала 22 січня у Facebook.

"Відомості щодо змісту закупівель послуг харчування, які набули поширення в публічному просторі, розповсюджуються з ознаками навмисних маніпуляцій і вводять в оману. Міністр оборони Олексій Резніков [21 січня] особисто звернувся до голови комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки із проханням невідкладно провести засідання комітету й заслухати вичерпну інформацію щодо порядку, обставин і результатів закупівлі послуги харчування військовослужбовців на 2023 рік за участю представників НАБУ і ДБР", – повідомили в міністерстві.

Окрім того, міністерство звернеться до СБУ, щоб та провела розслідування за матеріалом, у якому йдеться про придбання продуктів за завищеними цінами.

"Нагадуємо, що міноборони сповідує принцип нульової толерантності до корупції. Щодо епізодів, які набувають суспільного резонансу, незалежно від змісту й характеру подання інформації, проводиться службова перевірка. Стосовно процесу та результатів закупівель послуги харчування так само буде проведено внутрішню перевірку. У випадку виявлення порушень у діяльності посадових осіб міноборони вони нестимуть відповідальність згідно із законом", додали у відомстві.

У понеділок міністерство оприлюднить інформацію за підсумками відповідного засідання комітету ВРУ.

Контекст:

21 січня ZN.UA повідомило, що, згідно з угодою Міноборони від 23 грудня 2022 року, міністерство закуповує продукти для українських військовослужбовців удвічі-утричі дорожче, ніж вони коштують у київських супермаркетах.

Контракт на 13,16 млрд грн із Міноборони підписала фірма, яка фігурувала у 2019 році у кримінальному провадженні про можливе підроблення тендерних документів на постачання м'яса для в'язниць і СІЗО.

Після публікації комітет Ради з нацбезпеки, оборони та розвідки викликав керівництво Міноборони на закрите засідання, яке відбудеться найближчим часом, повідомила нардепка від "Слуги народу" Мар'яна Безугла. Вона також заявила, що в МО "такі націнки не тільки по харчуванню", і зазначила, що Державна аудиторська служба України якраз проводить перевірку міністерства.