У Донецьку захопили офіс "Укртелекому", зв'язок на окупованій частині Донецької області відімкнутий

"Укртелеком" доповів про ситуацію Нацкомісії, що здійснює держрегулювання у сфері зв'язку та інформації, а також правоохоронним органам та іншим операторам зв'язку
Фото: ukrtelecom.ua

Без телефонного зв'язку та інтернету залишилися майже 200 тисяч осіб, що проживають в неконтрольованій частині Донецької області.

Компанія "Укртелеком" припинила надавати послуги телефонного зв'язку й доступу до інтернету на неконтрольованій частині Донецької області.

Як повідомляє прес-служба компанії, це сталося через "втручання невстановлених осіб у роботу мережі".

"Оператор втратив технічну можливість централізовано керувати обладнанням на непідконтрольній території Донецької області і, відповідно, локальний фрагмент мережі оперативно відімкнуто від загальнонаціональної мережі", – сказано у повідомленні.

Без телефонного зв'язку й доступу до інтернету у Донецькій області залишилися близько 200 тисяч осіб. Про цю ситуацію "Укртелеком" повідомив Нацкомісії, що здійснює держрегулювання у сфері зв'язку та інформації, а також правоохоронним органам та іншим операторам зв'язку.

Про захоплення офісу в Донецьку заявив і директор із комунікацій "Укртелекому" Михайло Шуранов у Facebook.

27 лютого ватажки "ЛДНР" Олександр Захарченко та Ігор Плотницький пригрозили зупинити поставки вугілля та "ввести зовнішнє управління" на українських підприємствах, які працюють на окупованих територіях, якщо до 00.00 1 березня не буде знято блокаду.

Блокада "ЛДНР" почалася 26 грудня 2016 року. Її організували ветерани добробатів, які вимагають звільнення заручників. Через це Україна перестала отримувати вугілля та інші товари з окупованих територій.

Відтоді блокада постійно розширюється. У січні було заблоковано дві залізничні гілки у Луганській області. На початку лютого учасники блокади перекрили залізничний переїзд біля Бахмута Донецької області, наприкінці місяця вони відкрили перший редут і на маріупольському напрямку.

Також 10 лютого учасники блокади перекрили трасу Ясинувата – Костянтинівка, де почалися інженерні роботи та облаштування місцевості.