Під час війни в Україні загинуло 1179 мирних жителів, фактичні цифри значно вищі – ООН

Інформація про загиблих у п'яти містах є недостатньою, зазначили в ООН
Фото: ЕРА
За час масштабного вторгнення російських військ в Україні загинуло 1179 мирних жителів, ще 1860 дістали поранення. Про це проінформувало 29 березня управління верховного комісара ООН із прав людини.

У звіті зазначено, що серед убитих 236 чоловіків, 172 жінки, 15 дівчаток і 34 хлопчики, а також 55 дітей та 667 дорослих, стать яких "поки невідома".

"Більшість зафіксованих жертв серед мирного населення загинули внаслідок застосування зброї вибухової дії з великою площею ураження, зокрема обстрілів із важкої артилерії та реактивних систем залпового вогню, ракетних та авіаційних ударів", – ідеться у повідомленні.

За даними управління з прав людини, на Донецьку та Луганську області припадає 388 убитих та 949 поранених.

В ООН вважають, що "фактичні цифри значно вищі" через брак інформації з районів, де тривають інтенсивні бойові дії. Ідеться, зокрема, про міста Маріуполь, Волноваха (Донецька область), Ізюм (Харківська область), Попасна (Луганська область) і Тростянець (Сумська область), "де є повідомлення про численні жертви серед мирного населення".

Війна Росії проти України. Головне (оновлюють)

Контекст:

Українська влада повідомляла, що через інтенсивні бойові дії назвати точну кількість жертв російської агресії поки що неможливо.

Влада Маріуполя вважає, що в оточеному російськими військами місті загинуло приблизно 5 тис. жителів.