В Офісі президента підтвердили два прильоти по Дніпру: Ворог безжальний

У Дніпрі внаслідок ракетної атаки російських окупантів виникли пожежі (ілюстративне фото)
Фото: ДСНС України / Telegram
Заступник глави Офісу президента України Кирило Тимошенко в Telegram офіційно підтвердив два ракетні удари по Дніпру ввечері 29 вересня.

"Два прильоти ворожих ракет, постраждали цивільні об'єкти. На місці працюють екстрені служби. Ставтеся відповідально до сигналів повітряної тривоги! Ворог безжальний", – написав Тимошенко.

Дніпропетровська ОВА інформації про постраждалих та руйнування наразі не надала. Кореспондент видання "ГОРДОН" повідомляє про пожежі, які виникли у місцях влучання російських ракет.

Попереднього ракетного удару по Дніпру окупанти завдали приблизно о 1.00 29 вересня ракетами Х-22. унаслідок цього загинули четверо людей – двоє дорослих і двоє дітей. У місті пошкоджено понад 60 приватних будинків і кілька багатоповерхових. Зруйновано ринок, пошкоджено автобуси, автомобілі та лінії електромереж. Публічно повідомляли про два влучання – в районі одного з міських ринків та у приватному секторі.

Увечері 28 вересня українські сили ППО знищили чотири з п'яти ракет Х-59, якими російські війська атакували Дніпро, Запоріжжя і Кривий Ріг Дніпропетровської області.

Контекст:

Росія почала повномасштабне вторгнення в Україну 24 лютого з масованого удару високоточними ракетами по українських військових об'єктах і далі випускає ракети по Україні практично щодня.

Спікер командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат 13 липня зазначав, що РФ використовує в Україні всі види свого ракетного озброєння.

За даними президента Володимира Зеленського станом на 15 вересня, Росія випустила по території України понад 3800 ракет. Частину з них збили сили ППО.