В окупованому Херсоні пролунали вибухи, над містом видно дим – ЗМІ

Після вибухів над містом здійнявся дим помаранчевого кольору
Фото: most.ks.ua
На околиці тимчасово окупованого Херсона 22 липня пролунали сильні вибухи. Про це повідомили місцеве видання "Мост" та Суспільне.

За інформацією "Моста", вибух міг статися у кар'єрі біля Херсонського нафтопереробного заводу.

Водночас нардеп від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко повідомляє, що вибух був біля магазину "Епіцентр". Там, за його словами, було багато російської техніки та боєприпасів.

Місцеві Telegram-канали вже опублікували фото з місця вибуху. На них видно дим помаранчевого кольору.

"Це набагато ближче, ніж Чорнобаївка. Будинок захитався. Найімовірніше, район "Епіцентру", – наводять у пабліку коментар свідка вибуху.

Інший свідок повідомив, що вибух пролунав у кар'єрах, "що на Геологів", дим був одразу помаранчевого кольору. "Дуже потужний. Зранку в кар'єрах знову була стрілянина, можливо, вибухнуло щось біля орків", – ідеться у коментарі.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Херсонську область було окуповано у перший день масштабного вторгнення російських військ в Україну. Оперативне командування ЗСУ "Південь" 28 травня повідомило, що українські військовослужбовці перейшли у контрнаступ на півдні. 4 липня ЗСУ заявили, що українські сили "повільно, але впевнено" просуваються на півдні.

Президент України Володимир Зеленський назвав звільнення Херсона головною метою ЗСУ на півдні. "Південь ми нікому не віддамо, все своє повернемо, і море буде українським та безпечним", – заявив він 19 червня.

У червні та липні Збройні сили України знищили низку складів боєприпасів у Херсонській області. Останніми днями окупанти скаржилися на обстріли українськими військовослужбовцями Антонівського мосту через Дніпро (з'єднує Херсон із лівим берегом річки) та вирішили обмежити ним проїзд. За інформацією депутата Херсонської облради Сергія Хланя станом на вечір 21 липня, окупаційні війська фактично добу не можуть перекидати важке озброєння та боєприпаси через Антонівський міст, а користуватися залізничним бояться.