В окупованому Маріуполі росіяни демонтували Меморіал пам'яті загиблим українським воїнам – радник мера

Окупанти мстяться і знищують навіть пам'ять про захисників України, зазначив радник мера Маріуполя
Скріншот: Андрющенко Time / Telegram
У тимчасово захопленому Маріуполі Донецької області окупанти демонтували пам'ятник українським воїнам, які загинули під час війни проти РФ.

Про це 3 серпня у Telegram повідомив радник мера міста Петро Андрющенко.

"Маріуполь. Прямо зараз мраZота вже знищила Меморіал пам'яті військовослужбовцям – маріупольцям, які загинули в українсько-російській війні, – написав Андрющенко. – Дубові листя з бронзи, на яких на кожному – ім'я загиблого Героя, демонтовано й викинуто разом із будівельним сміттям".

За словами радника мера Маріуполя, окупанти після масового вбивства українських військових в Оленівці "мстяться і знищують навіть пам'ять про наших захисників".

"Так виглядає страх. Скоро побачите, як виглядає відплата. Кожен, хто доторкнувся до Меморіалу, буде покараний. Кожен", – резюмував Андрющенко.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Маріуполь окупанти захопили наприкінці травня. За різними оцінками, під час боїв за місто загинуло від 20 тис. до 25 тис. мирних жителів, точних даних немає.

3 червня мер міста Вадим Бойченко розповідав, що у місті пошкоджено 95% багатоповерхівок. До повномасштабного вторгнення у Маріуполі проживало до 500 тис. осіб.

У місті проблеми з водою, брак харчових продуктів, гуманітарна катастрофа та антисанітарія, повідомляли у мерії. Доступ до води є лише у 3% містян.