В окупованому Сєвєродонецьку росіяни змогли зібрати дітей на одну школу з 20 – Гайдай

За даними влади, із Сєвєродонецька виїхало майже 100 тис. осіб
Фото: ЕРА

В окупованому Сєвєродонецьку Луганської області російські загарбники змогли зібрати дітей на одну школу з 20. Про це 28 липня в Telegram заявив голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

За його словами, у Сєвєродонецьку все ще немає води, газу та електрики.

"Строки відновлення критичної інфраструктури вже неодноразово переносили, проте не у змозі перенести початок навчального року", – написав голова ОВА.

Він зазначив, що окупанти оголосили про роботу в місті чотирьох шкіл.

"Утім, дітей назбирали лише на одну – близько 500 осіб. Слід зазначити, що до російського вторгнення учні міста отримували знання у 20 школах, у багатьох із яких не знаходилося вільних місць", – наголосив Гайдай.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

На початку квітня Збройні сили України вигнали окупантів із північних областей України, із середини квітня загарбники зосередили сили на сході України.

"Російські війська розпочали битву за Донбас, до якої давно готувалися", – говорив президент України Володимир Зеленський. Він наголошував, що українці захищатимуться і "питання тільки часу – коли вся територія держави буде звільнена".

22 червня мер Сєвєродонецька Олександр Стрюк повідомляв, що в місті, де до війни проживало приблизно 106 тис. осіб, залишилося орієнтовно 7–8 тис. жителів.

25 червня стало відомо, що після інтенсивних боїв ЗСУ організовано вийшли з Сєвєродонецька й окупанти повністю захопили місто.

Наразі противник намагається повністю захопити Луганську область. Останнє велике місто регіону, Лисичанськ, ЗСУ покинули 3 липня. Під контролем українських військових залишається два села в регіоні, казав Гайдай.