В Україні 25 листопада загинуло двоє мирних жителів, поранено 15 – Офіс президента

Окупанти активно обстрілюють прифронтові населені пункти
Фото: EPA
Унаслідок російської агресії в Україні 25 листопада загинуло двоє цивільних, було поранено 15. Про це повідомив у Telegram заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко з посиланням на дані обласних військових адміністрацій.

Згідно з опублікованими ним даними:

Російські окупанти за добу 39 разів обстріляли територію Херсонської області, повідомив голова ОВА Ярослав Янушевич. У Херсоні ворожі снаряди влучили у приватні будинки, торговельний заклад та училище. Також під вогонь потрапили Чорнобаївка, Антонівка, Придніпровське, Микільське, Зеленівка, Музиківка, Берислав, Новоолександрівка, Качкарівка та Костирка.

    Контекст:

    Точна кількість жертв повномасштабної російської агресії наразі невідома. За офіційними даними Офісу генпрокурора станом на кінець жовтня, підтверджено загибель 7938 цивільних осіб, із них 430 – діти. "Підкреслю: це тільки офіційні, підтверджені дані, які є в матеріалах кримінальних проваджень", пояснював генпрокурор Андрій Костін.

    Управління верховного комісара ООН із прав людини до 21 листопада задокументувало загибель 6595 мирних жителів і поранення 10 189. В ООН вважають, що реальні цифри значно більші.