В Україні протягом доби 11 загиблих і 52 поранених серед мирного населення, найбільше жертв у Херсонській області – ОП

У Херсонській області протягом дня 11 загиблих, 46 поранених
Фото: suspilne.media
Унаслідок російської агресії в Україні 24 листопада загинуло 11 цивільних,  52 особи дістали поранення. Про це повідомив у Telegram заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко з посиланням на дані обласних військових адміністрацій.

Згідно з опублікованими ним даними:

Донецька область – троє поранених;
Запорізька область – один поранений;
Харківська область – двоє поранених (одна людина підірвалася на міні);
Херсонська область – 11 загиблих, 46 поранених.

Увечері 24 листопада російські окупанти накрили житловий район Херсона вогнем з артилерії та РСЗВ, повідомили в ОВА. Через обстріли зайнялася багатоповерхівка. Окрім того, снаряди влучили в дитячий майданчик. Станом на 23.17 було відомо про сімох загиблих і 21 пораненого.

Окрім того, за даними ОВА, окупанти обстрілювали Зеленівку, Чорнобаївку, Степанівку, Берислав.

Контекст:

Точна кількість жертв повномасштабної російської агресії наразі невідома. За офіційними даними Офісу генпрокурора станом на кінець жовтня, підтверджено загибель 7938 цивільних осіб, із них 430 – діти. "Підкреслю: це тільки офіційні, підтверджені дані, які є в матеріалах кримінальних проваджень", пояснював генпрокурор Андрій Костін.

Управління верховного комісара ООН із прав людини до 21 листопада задокументувало загибель 6595 мирних жителів і поранення 10 189 осіб. В ООН вважають, що реальні цифри значно більші.