В Україні 9 травня за порушення правопорядку затримали 49 осіб

Зіткнення сталися у багатьох містах
Фото: EPA

Загалом у заходах, приурочених до Дня Перемоги, по всій Україні взяли участь 400 тис. осіб. До охорони правопорядку було залучено 30 тис. правоохоронців, повідомив радник міністра внутрішніх справ України Ілля Кива.

9 травня по Україні під час заходів, присвячених Дню Перемоги, за порушення правопорядку затримали 49 осіб, повідомив в ефірі телеканала "112 Україна" радник міністра внутрішніх справ України Ілля Кива.

За його словами, у Києві були затримані 33 людини, у Дніпрі – шість, в Одесі – шість, із них двоє – за носіння забороненої символіки. У Хмельницькому та Чернігові затримано по дві людини за заборонену символіку.

"Інші 173 людини – це стаття 185, "адмінка" (Кодексу України про адміністративні порушення. – "ГОРДОН")", – зазначив радник міністра.

Кива додав, що загалом у заходах по всій Україні взяли участь 400 тис. осіб. До охорони правопорядку було залучено 30 тис. правоохоронців.

Він також зазначив, що посилені заходи безпеки будуть діяти до кінця цього тижня.

Сьогодні під час заходів, присвячених Дню перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, зіткнення сталися в Києві, Дніпропетровську, Одесі, Харкові, Запоріжжі та Миколаєві.