В Україні створили сайт і Telegram-бот для організації евакуації громадян із зон бойових дій

29 березня в Україні працюють три гуманітарні коридори
Фото: ЕРА

В Україні створили сайт і Telegram-бот для організації евакуації громадян із зон бойових дій. Про це у Telegram 29 березня повідомила віцепрем'єр-міністерка – міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

"Спільними зусиллями Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Міністерства внутрішніх справ і координаційного центру органів місцевого самоврядування Української асоціації районних та обласних рад створено офіційний сайт підтримки для організації евакуації населення та Telegram-бот @Evacuation2022_bot", – написала Верещук.

За її словами, за допомогою бота можна дізнатися про евакуацію населення із зон бойових дій, а також отримати гуманітарну та медичну допомогу, зокрема жителям тимчасово окупованих територій України.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

28 березня Верещук повідомила, що гуманітарними коридорами не проводитимуть евакуації мирного населення, тому що українській розвідці надійшла інформація про ймовірні провокації з боку окупантів.

29 березня в Україні працює три гуманітарні коридори.

За даними ООН станом на 18 березня, через російське вторгнення свої домівки покинуло майже 10 млн українців.

В опублікованому 29 березня інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що з 3,7 млн людей, які через війну виїхали з України, 400 тис. уже повернулися назад.