В Україні загинув колишній британський військовий. Ще один британець зник безвісти

Точний час і місце загибелі британця невідомі
Фото: Logistic Support Squadron - CLR RM / Facebook
На війні в Україні загинув колишній британський військовий Скотт Сіблі. Він став першим громадянином Великобританії, який загинув у цій війні, повідомив канал Sky News.

Точний час і місце загибелі британця невідомі. Канал повідомляє, що, ймовірно, це сталося кілька днів тому на півдні або сході України.

У МЗС Великобританії підтвердили факт смерті чоловіка, але подробиць не надали. Друг Сіблі, з яким спілкувалися журналісти, описав його як найхоробрішу людину, яку знав. Ще один друг розповів, що в нього було "зле почуття гумору".

Сіблі раніше служив у Королівському логістичному корпусі. Його колишній підрозділ вшанував його пам'ять, підкресливши у Facebook, що Сіблі "до кінця демонстрував дух командос".

Також відомо, що ще один британець зник безвісти на війні. Канал не називає його імені, але британське МЗС підтвердило інформацію про його зникнення.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

В Україні сформували іноземний легіон, і добровольців, готових воювати за Україну, дуже багато. Про це на брифінгу 27 лютого заявив радник глави Офісу президента Олексій Арестович. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив 6 березня, що в Україну їдуть добровольці з 52 країн світу, які приєднаються до інтернаціонального легіону для боротьби із вторгненням Росії. Він зазначив, що українській владі надійшло приблизно 20 тис. заявок від них.

Підрозділ інтернаціонального легіону також створили при ГУР Міноборони України, він уже розпочав виконання бойових завдань.