В Умані окупанти вдарили ракетами по автомийці та промисловому об'єкту. В ОВА повідомили про вісьмох постраждалих

Табурець показав наслідки ракетного удару окупантами по Умані
Фото: Ігор Табурець | Начальник Черкаської ОВА / Telegram
Російські війська ввечері 8 червня завдали двох ракетних ударів по Умані Черкаської області. Про це повідомив у Telegram голова Черкаської ОВА Ігор Табурець.

"Маємо два прильоти: по промисловому об'єкту та автомийці. У другому випадку внаслідок влучання виникла пожежа. Попередньо – восьмеро потерпілих, двоє з них – важкі. Служби працюють. З'ясовуємо всі деталі", – написав Табурець.

Водночас за оприлюдненими у Telegram даними ДСНС України, станом на 22.20 було попередньо відомо про сімох постраждалих.

У момент удару по Умані на всій території України було оголошено повітряну тривогу.

Командування Повітряних сил ЗСУ поки не публікувало офіційної інформації про кількість випущених окупантами ракет та їхній тип.

Контекст:

У травні – червні російські окупанти стали активніше завдавати по Україні масованих ракетних ударів та ударів за допомогою дронів-камікадзе. Зокрема, у травні окупанти атакували Київ 17 разів і продовжили атаки у червні.

Російські окупанти випустили по Україні приблизно 1160 ударних безпілотників Shahed-136/131, майже 900 із них було збито. Про це розповів президент України Володимир Зеленський 24 травня. Відтоді були нові запуски дронів-камікадзе.

Лише протягом травня 2023 року Росія запустила понад 300 іранських безпілотників для ударів по території України. Про це 5 червня повідомило міністерство оборони Великобританії, посилаючись на дані розвідки.

Сили протиповітряної оборони знищили у повітряному просторі над Києвом у травні 2023 року сім аеробалістичних ракет "Кинджал", 13 балістичних ракет "Іскандер", 65 крилатих ракет Х-101, Х-555 і "Калібр" та 169 безпілотників, заявили у Київській міській адміністрації.

Останню масовану атаку окупанти здійснили вночі 6 червня. За даними Повітряних сил ЗСУ, було збито всі 35 російських ракет.