У зоні АТО почали ремонтувати пошкоджену лінію зв'язку Vodafone

Зв'язок "Vodafone Україна" в Донецьку перестав працювати 11 січня
Фото: Vodafone Ukraine / Facebook

Директор із корпоративного управління і контролю компанії "Vodafone Україна" Олег Проживальський висловив надію, що пошкоджений зв'язок у зоні АТО на Донбасі відновлять 18 січня.

Мобільний оператор "Vodafone Україна" розпочав ремонт розташованої в "сірій зоні" АТО лінії зв'язку, яка вийшла з ладу кілька днів тому. Про це сьогодні на засіданні парламентського комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин повідомив директор із корпоративного управління і контролю компанії "Vodafone Україна" Олег Проживальський, інформує сайт комітету.

"Сьогодні за сприяння ОБСЄ вогонь було припинено на два дні і розпочалися ремонтні роботи. Ми сподіваємося, що завтра до обіду зв'язок буде відновлений", – сказав він.

Зв'язок "Vodafone Україна" в Донецьку перестав працювати 11 січня.

13 січня на запит "Комсомольской правды" у Vodafone повідомили, що досі не з'ясували причини втрати зв'язку. У компанії додали, що не можуть гарантувати повернення зв'язку і послуг оператора, якщо пошкодження сталося на підконтрольній "ДНР" території.

15 січня представники "Vodafone Україна" повідомили, що не можуть одержати доступ у "сіру зону" на Донбасі для ремонту пошкодженої лінії зв'язку.

16 січня про блокування ремонтних робіт із боку донецьких бойовиків повідомила українська сторона Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін на Донбасі.

Улітку 2015 року "ДНР" почала поширювати стартові пакети "республіканського мобільного оператора "Фенікс", який створли сепаратисти на базі захопленого обладнання "Київстар".

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.