"Великі плани на це літо?" Міноборони України нагадало про Крим та анонсувало "штормову погоду". Відео

Влада України заявляла, що має намір деокупувати Крим
Фото: armyinform.com.ua
2 липня Міністерство оборони України анонсувало у Twitter "штормову погоду" у Криму.

"До уваги непроханих гостей. Попередження про поїздки діє цього літа", – твітнули у відомстві.

Міноборони розмістило відео, у якому попередило загарбників не будувати "великіх планів на це літо" через "штормову погоду", а також показало кадри вибухів у Криму в серпні 2022 року (поблизу військового аеродрому російських окупантів).

Окрім того, на ролику є росіянка, яка стала мемом, котра зі сльозами на очах заявляла у 2022 році: "Узагалі не хочу їхати з Криму".

Контекст:

Росія окупувала Крим після блокування українських військових частин і незаконного референдуму 16 березня 2014 року. "Приєднання" півострова до РФ не визнають Україна і більшість інших країн.

24 лютого 2022 року Росія повномасштабно вторглася на материкову частину України, зокрема з Криму.

Українська влада неодноразово заявляла, що має на меті деокупацію всіх захоплених із 2014 року українських територій, зокрема Криму

У грудні начальник української військової розвідки Кирило Буданов заявив, що Крим повернуть і у військовий, і у дипломатичний спосіб. "Наші підрозділи зайдуть туди зі зброєю в руках", – сказав Буданов.

У лютому 2023 року міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук повідомила, що Україна розпочала підготовку управлінських кадрів для Криму.