"Ви не зраджуєте російський народ, ви даєте Росії надію на майбутнє". Голова Одеської ОВА закликав російських військових скласти зброю

Марченко російським військовим: Збережіть своє життя та майбутнє відмовтеся від участі у кривавій путінській війні
Скріншот: Максим Марченко / Одеська ОДА (ОВА)
Голова Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко закликав російських військовослужбовців, яким керівництво наказує воювати проти України, скласти зброю "заради вашого безпечного та мирного майбутнього". Заклик Марченко опублікував у Telegram.

Марченко зазначив, що це звернення до російських військових від імені українського народу.

"Ви перебуваєте на території чужої країни, де вас кидають на забій і ви навряд чи виживете. Українці готові захищати свої домівки і близьких до останнього. Подумайте і ви про свої сім'ї!.. Життя дане не для того, щоб виконувати злочинні накази путінського режиму. Збережіть своє життя та майбутнє – відмовтеся від участі у кривавій путінській війні!" – ідеться у зверненні.

Марченко запропонував російським військовим "злити паливо, вивести з ладу техніку" і пояснити її неробочим станом неможливість своєї участі у бойових діях.

Посадовець пообіцяв тим, хто побоюється переслідування з боку російської влади, міжнародних правозахисників та захист Організації Об'єднаних Націй.

"Це – не здавання у полон! Це – демонстрація вашої відмови від участі у злочині проти людства. Зробивши це, ви не зраджуєте російський народ і свою Батьківщину. Навпаки, ви даєте Росії шанс зберегти гідність і даєте надію на майбутнє", – підсумував Марченко.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Втрати російських окупантів з 24 лютого, за даними Генштабу ЗСУ станом на 5 липня, становлять приблизно 36 350 військових, 1594 танки, 217 літаків, 187 гелікоптерів і 15 кораблів і катерів, включно з флагманом Чорноморського флоту Росії ракетним крейсером "Москва".