Через дії російських окупантів в Україні загинуло понад 9,4 тис. мирних жителів – МВС

Єнін озвучив офіційні дані про загиблих серед цивільного населення внаслідок російської агресії
Фото: mvs.gov.ua
Через терористичні атаки росіян в Україні страждає цивільне населення й щодня зростає кількість загиблих. Про це перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін розповів в ефірі телемарафону, відео опублікувала пресслужба МВС.

"За даними Національної поліції, загинуло понад 9400 мирних жителів і ще приблизно 6800 травмовані. Серед них, на жаль, є й діти: від початку вторгнення Росії в Україну загинула 461 дитина", – сказав Єнін.

За його словами, поліцейські фіксують нові й нові злочини ворога на звільнених українськими військами територіях.

На деокупованій території Херсонської області слідчі Нацполіції задокументували вже приблизно 600 воєнних злочинів. У Харківській області, яку, за даними Єніна, найбільше обстрілюють, поліцейські зафіксували 3400 воєнних злочинів.

"На деокупованих територіях Харківської області вже виявлено приблизно 900 тіл, із них 700 – цивільні, понад 80 – військовослужбовці, понад 100 – військовослужбовці Росії. На Херсонщині виявлено 111 тіл, із них 75 – це цивільні особи", – розповів перший заступник глави МВС.

Він також зазначив, що ворог і далі завдає ударів по критичній інфраструктурі. Немає енергопостачання у 507 населених пунктах у восьми областях. Найбільше страждають Харківська область, де знеструмлено 112 населених пунктів, Донецька й Херсонська понад 90, Миколаївська 82, Запорізька область 76, Луганська 43.

Контекст:

Точна кількість жертв повномасштабної російської агресії наразі невідома.

Управління верховного комісара ООН із прав людини станом на 28 листопада задокументувало загибель 6655 мирних жителів і поранення 10 368, але в ООН вважають, що реальні цифри значно більші.

"Одержання інформації з деяких місць, де відбувалися інтенсивні бойові дії, затримується, а багато повідомлень усе ще чекають на підтвердження. Це стосується, наприклад, Маріуполя (Донецька область), Ізюма (Харківська область), Лисичанська, Попасної та Сєвєродонецька (Луганська область), де є повідомлення про численні жертви серед цивільного населення", – наголошують в ООН.