Відомий український фотожурналіст Макс Левін загинув

Левін казав, що "кожен український фотограф мріє зробити фото, яке зупинить війну"
Фото: Vika Yasynska via Maks Levin / Facebook
Відомий український фотожурналіст Макс Левін загинув. Про це повідомив сайт LB.ua, із яким він співпрацював, і шефредакторка видання Соня Кошкіна.

Левіна, який зник на лінії фронту під Києвом у березні, вчора знайшла мертвим поліція у районі села Гута Межигірська Київської області, пише видання.

Макс Левін у супроводі військовослужбовця й у минулому фотографа Олексія Чернишова вирушили до Гути Межигірської 13 березня документувати наслідки російської агресії. Вони покинули машину і пішли у бік села Мощун. Відтоді зв'язок з обома чоловіками зник.

Пізніше стало відомо, що в районі, де Левін збирався працювати, почалися бойові дії. Місцеперебування Чернишова досі невідоме.

У Левіна залишилися четверо неповнолітніх синів, цивільна дружина та літні батьки. Йому було 40 років.

Він працював як фотокореспондент, документальний фотограф та оператор українських і міжнародних видань. Зокрема, співпрацював із Reuters, BBC, TRT World, Associated Press, LB.ua та hromadske. Його фотографії публікували у Wall Street Journal, Time, Breaking news Poland, EU AGENDA, World news, The Moscow Time, RFE/RL та інших.

Більшість документальних проєктів Левіна пов'язана з війною в Україні, зазначає LB.ua і наводить його слова: "Кожен український фотограф мріє зробити фото, яке зупинить війну".

Війна Росії проти України. Головне (оновлюють)

Контекст:

За даними Інституту масової інформації, станом на 24 березня Росія скоїла 148 злочинів проти журналістів із моменту повномасштабного вторгнення в Україну.

26 березня генпрокурорка України Ірина Венедіктова говорила, що внаслідок російської агресії в Україні загинуло 12 журналістів.