"Виявився більш кровожерливим". Казанський заявив, що в ОРДЛО триває кампанія з демонізації Зеленського

Казанський: Вони у принципі Україну ненавидять, тому тут прізвище неважливе. Якщо хтось з українського боку  для них це маркер ворога
Фото: Денис Казанский / Facebook

У бойовиків "ЛДНР" склалося негативне ставлення до будь-якого українського лідера, ще до перемир'я лунали твердження, що за президента Володимира Зеленського "Україна веде ще більш криваві обстріли", ніж під час президентства його попередника Петра Порошенка, розповів представник Донецької області у тристоронній контактній групі з урегулювання конфлікту на Донбасі, журналіст Денис Казанський.

У не підконтрольних Києву районах Донецької та Луганської областей триває кампанія з демонізації президента України Володимира Зеленського. Про це представник Донецької області у тристоронній контактній групі з урегулювання конфлікту на Донбасі, журналіст Денис Казанський розповів "24 каналу" в інтерв'ю, опублікованому 7 жовтня.

За словами Казанського, у бойовиків "ЛДНР" негативне ставлення до будь-якого українського лідера, "який не поступається".

"Це проєктується на Зеленського. Ще коли не було перемир'я, я постійно зустрічав твердження, що "Україна веде ще більш криваві обстріли, ніж при карателі Порошенку", "Зеленський виявився більш кровожерливим". Коли ніхто не реагував на них, в ОРДЛО почали кампанію з демонізації Зеленського. В усіх злочинах згадували президента. Вони у принципі Україну ненавидять, тому тут прізвище неважливе. Якщо хтось з українського боку – для них це маркер ворога", – зазначив він.

У 2014 році, одразу після анексії Криму, Росія розпочала збройну агресію на сході України. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України з одного боку та російською армією й підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на надані Україною факти й докази.

Зеленський обійняв посаду президента 20 травня 2019 року.