Війська РФ на сході України наступають на семи напрямках, на трьох – досягли часткового успіху – Генштаб ЗСУ

Окупанти зазнали втрат і відступили на бахмутському напрямку
Фото: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Facebook
Російська окупаційна армія продовжує наступ на сході України, 26 травня вела наступальні дії на семи напрямках, на трьох з яких досягла часткового успіху. Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу Збройних сил, опублікованому у Facebook.

За інформацією Генштабу, окупанти в районі Сєвєродонецька Луганської області ведуть наступ у напрямках Сєвєродонецька і Боровського, там зазнали втрат і відступили. У напрямку населеного пункту Устинівка мають частковий успіх, ідеться у зведенні.

Скріншот: google.com

На бахмутському напрямку російська армія веде наступ у напрямках населених пунктів Комишуваха, Ниркове, Берестове і Білогорівка (розташовані на північному сході від Бахмута), не досягла там успіху, зазнала втрат і відступила.

Скріншот: google.com

У напрямках Покровського і Клинового (на сході від Бахмута) окупанти мають частковий успіх, зайняли село Мідна Руда, повідомили у Генштабі.

Ще один напрямок, де російська армія вела наступ, – село Богородичне (Краматорський район Донецької області), але там зазнала втрат і відступила.

Також окупанти не змогли досягти успіху на авдіївському напрямку.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Із середини квітня окупанти зосередилися на наступі на сході України. "Російські війська розпочали битву за Донбас, до якої давно готувалися", – говорив президент України Володимир Зеленський. Він підкреслив, що українці захищатимуться і "питання тільки часу – коли вся територія держави буде звільнена".

28 квітня Генштаб ЗСУ повідомив, що окупанти нарощують темпи проведення наступальної операції в Україні. На думку Зеленського, Росія "робить все, щоб знищити будь-яке життя" у Донецькій і Луганській областях.

26 травня в Міноборони повідомили, що бої з РФ досягли максимальної інтенсивності. "Попереду на нас очікує надзвичайно складний і тривалий етап боротьби. І треба розуміти, що це війна і, на жаль, втрати з нашого боку неминучі", – сказала заступниця міністра оборони Ганна Маляр.