Військова прокуратура України повідомила про підозру генералу збройних сил РФ

Прокуратура: Підозрюваного оголошено в розшук, і зараз готують клопотання щодо надання дозволу на його затримання
Фото: gp.gov.ua

Генерал-майора збройних сил Росії Олексія Завізьона підозрюють у тому, що в період з лютого до липня 2015 року він виконував обов'язки командувача 1-го армійського корпусу незаконного збройного формування "народного ополчення ДНР".

Військова прокуратура України повідомила про підозру генералу збройних сил Російської Федерації (ЗС РФ), передає прес-служба Генпрокуратури.

"Головною військовою прокуратурою командувачу 41-ї загальновійськової армії Центрального військового округу збройних сил Російської Федерації генерал-майору Олексію Завізьону повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 110 Кримінального кодексу України (умисні дії, скоєні з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, установленого Конституцією України, які призвели до загибелі людей та інших тяжких наслідків), ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 Кримінального кодексу України (ведення агресивної війни), ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України (участь у терористичній організації)", – йдеться в повідомленні.

Зазначають, що Завізьона підозрюють у тому, що він у період з лютого до липня 2015 року, виконуючи обов'язки командувача 1-го армійського корпусу незаконного збройного формування "народного ополчення ДНР", віддавав накази і контролював їх виконання через підлеглих посадових осіб ЗС РФ, а також забезпечив на території Донецької та Луганської областей ведення обстрілу позицій сил антитерористичної операції (АТО) та скоєння збройних нападів на військовослужбовців Збройних сил України.

"Унаслідок скоєння зазначеними співучасниками умисних дій загинуло не менше ніж 3 тис. і поранено понад 8 тис. військовослужбовців Збройних сил України та інших військових формувань, залучених до проведення АТО, тимчасово окуповано райони Донецької та Луганської областей і завдано значної матеріальної шкоди державі Україна", – передає прес-служба Генпрокуратури.

Зазначають, що підозрюваного оголошено в розшук, і зараз готують клопотання щодо надання дозволу на його затримання.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей.