"Віримо у ЗСУ". Мер Мелітополя повідомив про 10 потужних вибухів у західній частині міста

Черговий вечір для російських військових у Мелітополі перестає бути спокійним, зазначив мер
Фото: Родной Мелитополь / Facebook
У тимчасово окупованому Мелітополі Запорізької області увечері 8 серпня було чутно 10 вибухів.

Про це у Telegram повідомив мер міста Іван Федоров.

"Черговий вечір для російських військових перестає бути спокійним. У західній частині Мелітополя чутно вже близько 10 потужних вибухів. Віримо у ЗСУ і чекаємо на гарні новини для українців і нищівні для рашистів", – написав міський голова.

Уранці Федоров повідомив, що в ніч на 8 серпня ЗСУ високоточними ракетами HIMARS завдали вогневого ураження по пунктах тимчасової дислокації окупантів на промислових майданчиках у різних районах Мелітополя.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Після початку повномасштабного вторгнення в Україну 24 лютого російська армія захопила частину Запорізької області. Станом на 5 червня Запорізьку область було росіяни окупували майже на 60%.

Обласний центр Запоріжжя окупанти не змогли взяти. Тому вони вирішили зробити Мелітополь "столицею" тимчасово окупованої Запорізької області та готуються провести там "референдум" про приєднання регіону до РФ, говорив Федоров.

Уночі 3 липня ЗСУ завдали понад 30 ударів по одній із чотирьох військових баз окупантів у Мелітополі, як повідомляв мер, ішлося про базу транспортної авіації, яку ті захопили навесні.

За інформацією Федорова, після успішного удару ЗСУ по авіабазі мелітопольські колаборанти "бояться ходити на роботу".

За словами мера, окупанти погрожують підірвати всю інфраструктуру Мелітополя під час відступу.