Восьмеро постраждалих від касетних снарядів. Окупанти ввечері обстріляли із РСЗВ Малокатеринівку Запорізької області

Окупанти протягом доби обстріляли Запорізьку область 70 разів
Фото: Юрій Малашко / Запорізька обласна військова адміністрація / Telegram
Російські окупанти обстріляли селище в Запорізькій області, є постраждалі. Про це поінформував пресцентр Держслужби України з надзвичайних ситуацій 11 травня в Telegram.

"10 травня о 22.05 окупанти масовано обстріляли снарядами одне із селищ Запорізького району. Унаслідок чого сталося загоряння п'яти житлових будинків, ще шість пошкоджені. Постраждало п'ятеро людей, із яких двоє – працівники швидкої допомоги. Унаслідок обстрілу пошкоджені два автомобілі швидкої допомоги", – ідеться в повідомленні.

Також у селищі перебито газову трубу.

Пізніше голова обласної військової адміністрації Юрій Малашко уточнив, що йдеться про село Малокатеринівка, яке окупанти обстріляли з реактивних систем залпового вогню.

"Восьмеро людей постраждали від касетних снарядів. Троє з них – працівники швидкої допомоги, які прибули на виклик. Поранення отримали і місцеві жителі – троє чоловіків і дві жінки. Їм надається вся необхідна допомога", – написав він.

Загалом минулої доби окупанти 70 разів обстріляли Запорізьку область. Зафіксовано понад 30 фактів руйнувань у 20 населених пунктах.

"60 разів ворог бив з артилерії, п'ять – із РСЗВ, наніс три авіаційні удари й один ракетний, здійснив одну атаку з БПЛА. Понівечено приватні будинки, автомобілі, майно жителів, соціальні заклади та комунальні мережі в Гуляйполі, Оріхові, Степногірську і навколишніх селах", – написав Малашко.

Контекст:

Після повномасштабного вторгнення в Україну в лютому 2022 року російські війська захопили частину Запорізької області.

Саме Запоріжжя окупанти захопити не змогли, але регулярно обстрілюють його та інші населені пункти регіону. У квітні 2023-го щодоби в регіоні фіксували десятки російських обстрілів і авіаударів.

5 травня окупанти оголосили про "евакуацію" з 18 прифронтових населених пунктів окупованої частини Запорізької області. Через це в пункті пропуску "Чонгар" на адмінкордоні з окупованим Кримом утворилися автомобільні черги.