Унаслідок масованих ракетних та артилерійських обстрілів загинув один і поранено сімох жителів Донецької області – ОВА

Окупанти пошкодили житлові будинки
Фото: Павло Кириленко / Facebook

Російські окупанти протягом минулої доби обстріляли низку населених пунктів Донецької області. Про це 7 березня у Facebook повідомив голова обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

Увечері росіяни обстріляли з "Торнадо" Костянтинівку – поранили двох людей, пошкодили школу, чотири багатоповерхівки, приватний будинок, гаражі й автомобілі.

"На донецькому напрямку інтенсивний вогонь ворог вів в Очеретинській громаді: пошкоджено щонайменше п'ять будинків у Нетайловому й Тоненькому, зранку відбулися авіаракетні удари по Ласточкиному й Орлівці та артобстріли по Красногорівці й Кам'янці. В Авдіївці вночі тривали хаотичні обстріли, а на ранок відбулися два масовані артобстріли й авіаракетний удар – влучання в житлові квартали. У Мар'їнській громаді під вогонь потрапили Мар'їнка, Красногорівка, Побєда й Костянтинівка", – написав Кириленко.

На горлівському напрямку троє людей дістали поранення, пошкоджено три будинки в Торецькій громаді. У Соледарській громаді зруйновано будинок у Міньківці.

На лисичанському напрямку внаслідок обстрілів пошкоджено п'ять будинків у Переїзному Званівської громади, зафіксовано вісім обстрілів Торського й Зарічного Лиманської громади.

Протягом минулої доби російські окупанти вбили одного мирного жителя Донецької області, ще семеро людей дістали поранення.

Контекст:

Росія розпочала повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року. Фактично РФ розв'язала війну проти України 2014 року, коли окупувала Крим і частину Донецької та Луганської областей.

У квітні 2022 року сили оборони України вигнали окупантів із північних областей України, восени деокупували частину Херсонської, Миколаївської й Харківської областей.

Найінтенсивніші бої тривають цієї зими на сході України.

У січні 2023 року в ГУР Міноборони України повідомили, що, за даними розвідки, президент РФ Володимир Путін наказав своїм військам захопити всю територію Донецької й Луганської областей України до березня. У ГУР вважають, що окупанти не зможуть виконати це завдання.