Унаслідок обстрілів Харківської області загинула одна людина, ще один мирний житель дістав поранення – ОВА

Противник регулярно обстрілює населені пункти Харківської області
Фото: Олег Синєгубов, голова Харківської ОДА / Telegram

Упродовж минулої доби російські окупанти з артилерії, мінометів і з використанням авіації обстріляли населені пункти Харківського, Чугуївського і Куп'янського районів Харківської області. Про це у Telegram 11 травня повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Унаслідок обстрілу Вовчанська Чугуївського району загинув 67-річний чоловік. Пошкоджено щонайменше п'ять приватних житлових будинків.

У селі Фиголівка Куп'янського району під час мінометного обстрілу поранення дістав чоловік 49 років, його госпіталізували. Також пошкоджено приватні домоволодіння.

"В області залишається високою мінна небезпека. Сьогодні вранці в Ізюмі на протипіхотній міні "Пелюстка" підірвався цивільний чоловік 44 років. Зараз медики надають йому допомогу", – зазначив Синєгубов.

Він також додав, що впродовж минулої доби піротехніки ДСНС обстежили майже 16 га території області та знешкодили 80 вибухонебезпечних предметів.

Контекст:

Російські війська вторглися на територію Харківської області від початку повномасштабної війни – з 24 лютого 2022 року, але обласний центр узяти не змогли.

Станом на 3 лютого 2023 року під окупацією залишалося 29 населених пунктів області, повідомляли в ОВА.

Окупанти й далі регулярно обстрілюють Харків і щодня – прикордонні населені пункти Харківської області.