Унаслідок обстрілів і ракетних ударів російських окупантів у Донецькій області за добу загинуло шестеро людей – ОВА

Росіяни щоденно обстрілюють населені пункти Донецької області
Фото: Павло Кириленко / Донецька ОДА (ОВА) / Telegram

Російські окупанти за минулу добу обстріляли низку населених пунктів Донецької області. Про це 6 травня у Telegram повідомив голова обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

"Напередодні росіяни завдали ударів ракетами Х-22 по Слов'янську та Краматорську. У Слов'янську поранено людину і пошкоджено будівлю заводу "Зевс Кераміка", у Краматорську пошкоджено адмінбудівлю машинобудівного заводу, дитсадок, два спортивні заклади та 22 багатоповерхівки. Також ракетного удару зазнала Дружківка – пошкоджено шість приватних будинків", – зазначив Кириленко.

На донецькому напрямку троє людей загинули в Авдіївці, одну людину поранено у Костянтинівці Мар'їнської громади.

На горлівському напрямку двоє людей загинули у Костянтинівській громаді – у Костянтинівці та Предтечиному. У Соледарській громаді пошкоджено два будинки, у Торецькій – шість, у Часовоярській – 11.

На лисичанському напрямку в Ямполі ракетою С-300 пошкоджено п'ять будинків. У Лимані виявили місце поховання мирного жителя, убитого росіянами під час окупації міста.

Загалом за добу жертвами російської агресії стало шестеро жителів Донецької області, ще троє людей дістали поранення.

Контекст:

РФ розв'язала війну проти України у 2014 році, коли окупувала Крим і частину Донецької і Луганської областей. 24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну з північного, східного та південного напрямків.

У квітні сили оборони України вигнали окупантів із північних областей України, восени деокупували частину Херсонської, Миколаївської і Харківської областей.

Найінтенсивніші бої зараз тривають на Донбасі. Противник і далі зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій на бахмутському, авдіївському та мар'їнському напрямках відбито приблизно 50 атак окупантів. В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут і Мар'їнка у Донецькій області, повідомили 6 травня у Генштабі.