Унаслідок обстрілу Краматорська та Слов'янська загинуло троє людей, окупанти намагаються посіяти паніку – голова Донецької ОВА

Окупанти зруйнували приватний будинок у Слов'янську, де проживали місцеві жителі, зазначив Кириленко
Фото: Головне управління ДСНС України у Донецькій області / Facebook
Російські окупанти намагаються "посіяти паніку", обстрілюючи населені пункти Донбасу.

Про це 19 липня у Facebook повідомив голова Донецької обласної військової адміністрації (ОВА) Павло Кириленко.

"Лише у Краматорську і Слов'янську сьогодні загинули троє людей, ще 10 отримали поранення. Окупанти нанесли удари по цих містах керованими авіаційними ракетами "повітря – повітря" та реактивними системами залпового вогню (РСЗВ)", – написав керівник ОВА.

Кириленко в ефірі національного телемарафону, відеозапис якого опубліковано у Facebook, зазначив, що внаслідок удару по Краматорську загинула одна людина, по Слов'янську – двоє.

За словами голови Донецької ОВА, окупанти обстріляли Слов'янськ із РСЗВ.

"Пряме влучання у житловий приватний будинок, де проживали місцеві мешканці. Будинок завалений. Там наразі встановлено, що загинуло двоє людей, ще двоє отримали поранення", – сказав Кириленко.

Він розповів, що обстріли відбуваються по всій лінії фронту в Донецькій області.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюють)

Контекст:

На початку квітня ЗСУ вигнали окупантів із північних областей України, із середини квітня загарбники зосередили сили на сході України.

"Російські війська розпочали битву за Донбас, до якої давно готувалися", – говорив президент України Володимир Зеленський. Він наголошував, що українці захищатимуться і "питання тільки часу – коли вся територія держави буде звільнена".

На Донбасі окупанти намагаються повністю захопити Луганську область. Останнє велике місто регіону Лисичанськ ЗСУ покинули 3 липня.

Донецьку область Збройні сили України контролюють на 45%, говорив Кириленко 2 липня.

За даними британської розвідки, зараз війська РФ можуть зосередитися на захопленні невеликих міст на підступах до Слов'янська та Краматорська.