Унаслідок ракетного удару РФ по Кременчуку постраждала дитина – голова Полтавської обладміністрації

Ракета окупантів поцілила в дачний кооператив
Фото: suspilne.media
Російський ракетний удар по Кременчуку Полтавської області 27 червня призвів до травм дитини, повідомив "Суспільному" голова обласної військової адміністрації Дмитро Лунін.

"На щастя, по жодному об’єкту не влучено. [Ракета] Х-22 летіла і не долетіла до міста Кременчука п'ять чи шість кілометрів. Упала в дачному кооперативі, зруйновані деякі будинки вибуховою хвилею, дахи та вікна [побито]. Одна дитина травмована, із нею все нормально, надана медична допомога", – сказав він.

Голова обладміністрації зазначив, що в Полтавській області немає комплексів протиповітряної оборони, здатних збивати Х-22, тому ракети, яка летіла на Кременчук, не збили.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюють)

Раніше Лунін повідомив, що загиблих унаслідок чергового російського удару по Кременчуку немає.

Контекст:

Рівно рік тому, 27 червня 2022 року, окупанти завдали ракетного удару по торговельному центру "Амстор" у Кременчуці ракетами Х-22, їх запустили з Курської області Росії.

28 червня президент України Володимир Зеленський заявив про цілеспрямовану ракетну атаку окупантів на ТЦ "Амстор" і показав відповідне відео з камер спостереження. До цього роспропаганда та міноборони РФ намагалися заперечувати пряме влучання російської ракети в цивільний об'єкт.

Зеленський під час виступу в Радбезі ООН 28 червня говорив, що після удару "десятки людей – у списку зниклих безвісти". 1 липня у ДСНС України повідомляли про 19 загиблих та 66 постраждалих унаслідок удару окупантів по Кременчуку.