Волонтер Донік про перший день операції Об'єднаних сил на Донбасі: Поки нічого не змінилося

Роман Донік: Поїздили сьогодні по двох секторах. У перший день ООС. Поки все, як зазвичай
Фото: Роман Донік / Facebook

Волонтер Роман Донік повідомив, що з початком операції Об'єднаних сил на Донбасі пропускний режим у колишній зоні АТО не змінився.

Після завершення антитерористичної операції і початку операції Об'єднаних сил (ООС) на Донбасі на українських блокпостах щонайменше двох секторів поки нічого не змінилося. Про це повідомив волонтер Роман Донік у Facebook.

"Поїздили сьогодні по двох секторах. У перший день ООС. Поки все, як зазвичай. Звичайний бусик на харківських номерах. Низько сидить, правда. Десь – стандартні перевірки документів, заглядання в салон. Десь пароль прокотив. Десь викликали на зв'язок тих, до кого приїхали. Усе як завжди. Поки нічого не змінилося", – написав він.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.

Сторони вже кілька разів оголошували режим припинення вогню, але жодного разу не вдалося домогтися його тривалого дотримання. Великоднє перемир'я, яке мало діяти на Донбасі з 30 березня, також було зірвано.

30 квітня на Донбасі офіційно стартувала операція Об'єднаних силУ зв'язку з початком ООС на території Донецької та Луганської областей починає діяти особливий порядок допуску громадян.

Документ установлює режими перебування у зонах безпеки на Донбасі для осіб, не залучених до заходів щодо стримування агресії РФ. "Зелений" режим передбачає, що перебування і переміщення осіб не обмежено, за винятком районів забороненого і обмеженого доступу; "жовтий", який установлюють на кордонах районів із обмеженим доступом, передбачає, що переміщення осіб дозволено лише за наявності документів та за умови особистого огляду громадян та перевірки транспортних засобів; "червоний" передбачає переміщення громадян у районах із забороненим доступом тільки за наявності спецперепустки.