Волонтер Касьянов: Кремлівський карлик готує переможні аргументи для продовження бесіди з Трампом

Юрій Касьянов: Прогнозувати розвиток подій важко, неможливо, не хочеться
Фото: Юрій Касьянов / Facebook

Росія вводить на територію України колони військової техніки і ешелони з пальним і боєприпасами, щоб у президента РФ Володимира Путіна були козирі під час перемовин з головою США Дональдом Трампом, вважає український волонтер Юрій Касьянов.

Загострення війни в Україні може бути пов'язане з тим, що президент РФ Володимир Путін не зміг домовитися з головою США Дональдом Трампом під час телефонної розмови. Таку думку висловив український волонтер Юрій Касьянов у Facebook.

"Тривожні повідомлення надходять з окупованої території Донбасу – полігони спорожніли, через неконтрольовану нами ділянку кордону йдуть колони військової техніки, грюкають ешелони з пальним і боєприпасами. До передової противник підтягнув танки", – розповів він.

Волонтер зазначив, що прогнозувати розвиток подій складно.

"Імовірно, телефонна розмова Трампа з Путіним обірвалася на півслові, і тепер кремлівський карлик готує переможні аргументи для продовження бесіди. Прогнозувати розвиток подій важко, неможливо, не хочеться", – підсумував він.

Ситуація в районі Авдіївки загострилася 29 січня, коли проросійські бойовики посилили обстріл промзони. У ніч на 31 січня околиці Авдіївки обстріляли з реактивних систем залпового вогню "Град".

Уранці 31 січня роботу Авдіївського коксохімзаводу вперше з 2014 року призупинили. Гендиректор підприємства зазначав, що якщо підприємство зупиниться повністю, місто замерзне, оскільки іншого способу опалення житлового сектора не існує. Поки коксохім забезпечує мінімальне опалення в Авдіївці.

З 30 січня в місті немає світла і води. У зв'язку з цим в Авдіївці оголосили надзвичайний стан.

1 лютого донецький губернатор Павло Жебрівський повідомив, що російська сторона в Спільному центрі з контролю і координації надала письмове підтвердження гарантій про встановлення режиму тиші в районі Авдіївки. Через кілька годин стало відомо, що бойовики порушили режим тиші і відкрили вогонь по ремонтній бригаді, яка мала полагодити лінії електропередач в Авдіївці.

31 січня, на третю добу після загострення ситуації в Авдіївці, Держдепартамент США висловив стурбованість через "сплеск насильства" на сході України і закликав сторони конфлікту негайно припинити вогонь.