"Усе в найкращих традиціях 30-х років СРСР". Окупанти провели в Херсоні серію нічних обшуків та затримань

Херсон – єдиний обласний центр України, який російським загарбникам удалося тимчасово окупувати від початку повномасштабного вторгнення
Фото: ЕРА

Російські окупанти минулої ночі провели в Херсоні серію обшуків та затримань. Про це 12 серпня в Telegram повідомив перший заступник голови обласної ради Юрій Соболевський.

"Є інформація про те, що орки знову провели серію нічних обшуків/затримань. Усе в найкращих традиціях 30-х років СРСР. Для людей набагато страшніші не звуки прильотів, коли працюють ЗСУ, а шум двигуна військового "Уралу", лайка з російським акцентом у себе на подвір'ї та думки, за ким приїхали цього разу. Тримайтеся, друзі, ЗСУ близько!" – написав Соболевський.

Крім цього, він зазначив, що в Херсоні та в районі Нової Каховки Херсонської області лунали вибухи.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Херсон єдиний обласний центр України, який російським загарбникам удалося тимчасово окупувати від початку повномасштабного вторгнення.

Оперативне командування ЗСУ "Південь" повідомило 28 травня, що українські військові перейшли в контрнаступ на півдні. Просування військ у цьому регіоні відбувається повільно, але впевнено, розповіли в командуванні 11 липня.

Звільнення Херсона президент України Володимир Зеленський називав головною метою ЗСУ на півдні.

Жителів Херсонської області українська влада неодноразово закликала виїхати з тимчасово окупованих територій або підготувати укриття напередодні контрнаступу ЗСУ.