"Усі поранення критичні, багато ампутацій кінцівок". Протягом трьох днів у Запорізькій області тяжко поранено щонайменше 14 дітей – ОВА

Розстріли окупантами евакуаційного транспорту з біженцями стають систематичними, зазначили в адміністрації
Фото: Командування південного угрупування військ / Facebook
Лише протягом дня 21 березня у Запорізькій області від обстрілів росіян постраждало четверо дітей. Протягом останніх трьох діб від воєнної агресії окупантів постраждало 14 дітей, вони у тяжкому стані, повідомила Запорізька обласна військова адміністрація.

Зокрема, вранці 21 березня в населеному пункті Малинівка окупанти розстріляли з автоматичної зброї два легкові автомобілі з місцевими жителями, які рухалися гуманітарним коридором.

Внаслідок розстрілу автомобілів двох дітей, трьох жінок та чоловіка було поранено. Дітей госпіталізували до Запорізької обласної лікарні. Стан дорослих вдалося стабілізувати у лікарні села Покровське.

В адміністрації підкреслили, що такі розстріли окупантами біженців стають систематичними.

ійськовослужбовці РФ на блокпостах спочатку ніби пропускають цивільні машини із цивільними мешканцями із зон, що знаходяться під постійними обстрілами, бомбуваннями, у безпечніші регіони. Втім, як тільки авто від'їжджає 100–500 м, по ньому відкривають вогонь на ураження. Окупанти не зважають навіть на те, що в авто зазвичай знаходяться маленькі діти", – розповіли в ОВА.

19 березня, за інформацією спікера ОВА полковника ЗСУ Івана Арєф'єва, крім дорослих, було поранено шістьох дітей, 20 березня – чотирьох дітей, 21 березня – ще чотирьох.

"Усі поранення важкі і максимально критичні, багато ампутацій кінцівок", – ідеться в повідомленні.

Подробиці подій 21 березня наводить командування південного угруповання військ у Facebook. Евакуювали і надали медичну допомогу постраждалим військові медики запорізької тероборони.

"Ми проїхали російський блокпост у бік [села] Полтавка. На ньому нікого не було. Однак за метрів 100 від нього по нас почали стріляти російські солдати, які зайняли село", – розповіла одна із дорослих постраждалих.

Стан поранених стабілізували у Покровському, після чого терміново доправили дітей до Запорізької обласної дитячої лікарні.

"У нашій лікарні дітям, які постраждали найбільше, стабілізували основні життєві показники. Їх підключили до систем штучної вентиляції легенів і спрямували до Запоріжжя. Сподіваємося, з малечею все буде добре", – розповів головний лікар Покровської багатопрофільної лікарні Володимир Коломойцев.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

За інформацією Офісу генпрокурора станом на ранок 21 березня, за час повномасштабного вторгнення РФ на територію України від дій агресора загинуло 115 дітей, понад 148 було поранено. Ці дані не є остаточними – правоохоронці не можуть потрапити у райони активних бойових дій та на тимчасово окуповані території.