Встановлено особи ще двох окупантів. Вони знущалися з мирного населення Чернігівської області – ОГП

В Офісі генпрокурора розповіли про двох окупантів, які знущалися з жителів Чернігівської області
Фото: radiosvoboda.org
Українські правоохоронці встановили особи ще двох окупантів, підозрюваних у порушенні законів та звичаїв війни. Про це пресцентр Офісу генпрокурора поінформував у Telegram.

За даними слідства, у березні вони жорстоко поводилися з мирними жителями одного з населених пунктів Чернігівської області.

"Підозрювані оселилися в будинку, де проживала сім'я – неповнолітня дівчина, її брат та бабуся. Один із військовослужбовців – командир підрозділу – неодноразово намагався зґвалтувати 16-річну дівчину, застосовуючи до неї фізичне та психологічне насильство. Із метою подолання опору бив її по голові зброєю та душив. Погрожував убити її рідню і віддати потерпілу для зґвалтування іншим військовослужбовцям РФ. Також військовослужбовці РФ неодноразово в морозну погоду утримували брата дівчини на подвір'ї будинку в кайданках та без верхнього одягу, наносили тілесні ушкодження", – розповіли в Офісі генпрокурора.

Російських військовослужбовців повідомили про підозру за ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Частину Чернігівської області було окуповано після повномасштабного вторгнення Росії 24 лютого. На початку квітня північні регіони України звільнили від російських окупантів, але військові РФ і далі обстрілюють Чернігівську та Сумську області з російської території.