Із деокупованих П'ятихаток евакуювали сім'ю із шести осіб, ще приблизно 20 залишаються в селі – Запорізька ОВА

У П'ятихатках залишається ще приблизно 20 людей, їх планують евакуювати, зазначили у Запорізькій ОВА
Скріншот: Головнокомандувач ЗС України / CinC AF of Ukraine / Facebook
Із деокупованих П'ятихаток Запорізької області вдалося евакуювати шістьох людей. Про це 19 червня в ефірі національного телемарафону повідомив голова ОВА Юрій Малашко, відеозапис опубліковано на його сторінці у Facebook.

Малашко розповів, що в ОВА поки немає прямого доступу до населеного пункту, евакуацію проводять разом із військовими.

"Наприклад, у звільнених П'ятихатках ми вже евакуювали одну родину, шість осіб уже знаходяться у більш безпечному місці", – наголосив керівник Запорізької ОВА.

За словами Малашка, евакуйовані наразі в "легкому шоці".

"Це якраз лінія розмежування, де проходить лінія фронту. Вони перебували у підвалах і де тільки завгодно, тільки б зберегти своє життя… У цій родині є двоє дітей", – наголосив голова ОВА.

Малашко додав, що у П'ятихатках залишається ще приблизно 20 людей і їх планують евакуювати.

Сили оборони за два тижні наступальних дій звільнили вісім населених пунктів, зокрема П'ятихатки, площа деокупованих територій становить 113 км&³2;, поінформували 19 червня у Міноборони України.

Українські військові розповіли, що окупанти втекли з П'ятихаток, кидаючи техніку, боєприпаси і зброю.

Як ЗСУ звільняли П'ятихатки, показав на відео головком Валерій Залужний.

Контекст:

Країна-агресор РФ розв'язала війну проти України у 2014 році, коли окупувала Крим і частину Донецької та Луганської областей. 24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну з північного, східного й південного напрямків.

У квітні сили оборони України вигнали окупантів із північних областей України, восени деокупували частину Херсонської, Миколаївської і Харківської областей.

5 червня 2023 року в Міноборони України заявили, що на деяких напрямках сили оборони перейшли до наступальних дій. Пізніше були повідомлення про деокупацію населених пунктів у Запорізькій і Донецькій областях.