З-під завалів пошкодженого обстрілами будинку у Харкові дістали тіла чотирьох загиблих – ДСНС

Рятувальники продовжують пошукові роботи
Фото: Головне управління ДСНС України в Харківській області / Facebook
30-го і 31 травня співробітники Держслужби України з надзвичайних ситуацій дістали з-під завалів пошкодженого внаслідок російських обстрілів 16-поверхового будинку в Харкові тіла чотирьох загиблих. Про це повідомив пресцентр Головного управління ДСНС у Харківській області у Facebook.

"30 травня на 15-му поверсі рятувальники за допомогою спецінструменту деблокували з-під завалених бетонних конструкцій тіла двох загиблих – чоловіка та жінку. Сьогодні з-під завалів було вилучено тіла ще двох загиблих чоловіків", – ідеться у повідомленні.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

За даними міськради станом на 11 травня, за час спроб штурму міста та постійних обстрілів окупанти пошкодили 2907 будинків. 

Контекст:

Російські війська перебувають на території Харківської області від початку відкритого вторгнення РФ в Україну 24 лютого.

За інформацією голови Харківської ОВА Олега Синєгубова станом на 11 травня, жертвами росіян у Харківській області стало приблизно 800 людей.

За даними голови Харківської ОДА станом на 29 травня, загарбники окупували приблизно 31% території регіону. Окупанти намагалися захопити Харків, проте їм це не вдалося.