З початку повномасштабного вторгнення РФ українська авіація завдала по окупантах понад 1750 групових ударів – Генштаб ЗСУ

17 липня внаслідок ударів української авіації, за даними Генштабу, "російське командування недорахувалося трьох десятків окупантів"
Фото: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Facebook

З початку повномасштабного вторгнення РФ авіація Повітряних сил ЗСУ завдала по окупантах понад 1750 групових авіаударів. Про це 18 липня у Facebook повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

"Ударні групи штурмовиків та бомбардувальників під прикриттям винищувальної авіації Повітряних сил продовжують доносити до окупантів переконливі аргументи у вигляді бомб та ракет", – ідеться у повідомленні.

Напередодні, 17 липня, внаслідок ударів української авіації, за даними Генштабу, "російське командування недорахувалося трьох десятків окупантів". Окрім цього, уражено до 20 одиниць техніки ворога, командно-спостережний пункт роти та взводний опорний пункт противника.

У ЗСУ наголосили, що протиповітряна оборона продовжує контролювати повітряний простір на підконтрольній території України. Зокрема, минулої доби було збито один російський безпілотник.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну 24 лютого.

За даними Генштабу ЗСУ, втрати особового складу РФ за 145 днів повномасштабної війни проти України становлять 38 450 військовослужбовців.