Зранку окупанти вдарили по Україні ракетами різного класу із трьох напрямків – ПС ЗСУ

Частину ракет окупанти випустили з акваторії Чорного моря
Фото: EPA (ілюстративне)
Уранці 28 липня Росія завдала по Україні масованого ракетного удару – приблизно 20 ракет було випущено із трьох напрямків. Про це спікер командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомив "Українській правді".

За словами Ігната, росіяни випустили "Калібри" з акваторії Чорного моря, "Іскандери" з району села Зябрівка Гомельської області Білорусі та ракети Х-22 з далеких бомбардувальників Ту-22М3, що базуються на аеродромі Шайківка в Росії.

Загалом ворог випустив приблизно 20 ракет.

"На жаль, у силу важкості ураження подібних повітряних цілей цього разу ППО не вдалося збити ці ракети", – наводить УП слова Ігната.

За інформацією голови Київської ОВА Олексія Кулеби, ППО збила дві із семи ракет, випущених по Київській області, п'ять прилетіли у Вишгородському районі, пошкодивши об'єкт інфраструктури. Як уточнили в Генштабі ЗСУ, це була військова частина в Лютежі, одна будівля зруйнована і дві пошкоджено.

Понад 10 прильотів нарахували в Чернігівській області. У Миколаєві внаслідок удару поранено людину, трьома ракетами зруйновано школу, пошкоджено житлові будинки і склад агропромислового підприємства.

Зараз у багатьох областях знову оголошено повітряну тривогу, у Києві п'ята на день, передає кореспондент "ГОРДОН".

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Уночі російські окупанти також завдали ракетних ударів із комплексів С-300 по Харкову. Про два ракетні удари по населених пунктах повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Контекст:

За даними президента України Володимира Зеленського станом на 17 липня, Росія за час повномасштабного вторгнення випустила по Україні вже понад 3 тис. ракет. Половину з них збиває українська ППО, повідомляли в Міноборони 16 липня.

26 липня в повітряному командуванні ЗСУ заявили, що ефективність роботи ППО зростає.

74% влучання російських ракет по об'єктах в Україні – це влучання в об'єкти цивільної інфраструктури, розповів 27 липня секретар РНБО Олексій Данілов.