"Із вогником". Партизани знищили систему управління залізницею в районі Луганської ТЕС – Гайдай

Гайдай: Обережно, росіяни, працюють луганські партизани
Фото: Сергій Гайдай / Facebook

У Луганській області українські партизани знищили обладнання залізниці в районі міста Щастя, що приблизно на два тижні завадить ворогові своєчасно доправляти вантажі. Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай у Telegram 3 грудня.

"Обережно, росіяни, працюють луганські партизани. "Хтось" підпалив устаткування автоматизованого управління залізницею (шафа СЦБ) на ділянці залізничного сполучення Луганськ – Лантратівка в районі Луганської ТЕС (Щастя). Із вогником устаткування було знищено", – написав Гайдай.

Він зазначив, що знищення такої системи приведе управління ділянкою залізничного сполучення в ручний режим. За оцінкою фахівців, це завадить росіянам своєчасно доправляти вантажі військового призначення на передові позиції орієнтовно на 14–20 діб, заявив голова ОВА.

Контекст:

Останнє велике місто Луганської області, Лисичанськ, ЗСУ покинули 3 липня. Із 5 жовтня у РФ вважають, що офіційно "приєднали" Луганську область до Росії. Такого рішення не визнали ні Україна, ні міжнародна спільнота.

Наприкінці серпня – на початку вересня українські військові розпочали контрнаступ. Звільнено тисячі квадратних кілометрів території України.

28 жовтня Гайдай повідомляв, що ЗСУ щодня просуваються в області на один – три кілометри. За його даними, станом на 3 грудня українські захисники звільнили в Луганській області 13 населених пунктів.