За час вторгнення російські окупанти вбили 198 дітей в Україні, поранили не менше ніж 355 – Офіс генпрокурора

95 навчальних закладів в Україні зруйновано внаслідок бомбардувань РФ. На світлині – школа під Києвом після відходу окупантів
Фото: ЕРА
З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну від агресії РФ постраждало понад 553 дитини. Про це 15 квітня повідомив Офіс генерального прокурора України у Facebook.

Загинуло внаслідок дій окупантів 198 дітей. Ще не менше ніж 355 – дістали поранення.

Ці дані не є остаточними, оскільки триває збір інформації в місцях, де відбуваються активні бойові дії, встановлюють також дані про постраждалих та загиблих на окупованих територіях, зазначили в ОГП.

Найбільше постраждалих у Донецькій (117), Київській (105), Харківській (81), Чернігівській (54), Миколаївській (40), Херсонській (38), Луганській (36), Запорізькій (23), Сумській (16) та Житомирській (15) областях.

Ще 16 дітей постраждали від агресії РФ у Києві.

"Під час фіксації кримінальних правопорушень, скоєних на території міста Тростянець Сумської області, встановлено, що внаслідок обстрілу російськими військовими 21 березня загинув 14-річний хлопець. 14 квітня через обстріл села Олександрівка на Харківщині поранено двох дітей 9 та 11 років", – розповіли в ОГП.

Окрім того, внаслідок масованих бомбардувань та обстрілів збройними силами РФ українських міст і сіл пошкоджено 1018 навчальних закладів, із них 95 зруйновано повністю.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

За даними, які публікує Офіс генпрокурора, протягом останніх двох днів прокурори підтвердили загибель сімох дітей. Кількість поранених також збільшилася.