За добу авіація, артилерія та ракетні війська України завдали 14 ударів по об'єктах окупантів – Генштаб ЗСУ

ЗСУ, за даними Генштабу, ліквідували понад 61 тис. окупантів
Фото: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Facebook

Українська авіація уразила понад 10 місць дислокації російських окупантів та їхнього зенітного озброєння. Про це поінформував 7 жовтня у Facebook Генеральний штаб Збройних сил України.

"Авіація сил оборони протягом доби завдала 11 ударів. Підтверджено ураження восьми місць зосередження озброєння та військової техніки, а також трьох зенітних ракетних комплексів противника", – ідеться у повідомленні.

За даними українських військових, засобами протиповітряної оборони було збито два ворожі безпілотники і два вертольоти.

"Ракетні війська і артилерія за добу уразили один район зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, понтонну переправу та комплекс РЕБ (радіоелектронної боротьби. "ГОРДОН")", – пояснили у ЗСУ.

Також у Генштабі розповіли про підтверджені втрати окупантів унаслідок завданих раніше ударів ЗСУ на півдні.

"У районі населеного пункту Каховка Херсонської області підтверджено знищення живої сили та військової техніки, серед якої засоби протиповітряної оборони. Також внаслідок ефективного вогневого ураження району зосередження противника поблизу населеного пункту Борозенське 5 жовтня поточного року втрати ворога склали до 10 осіб загиблими та приблизно 20 поранених", – ідеться у пості.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Із 24 лютого до 7 жовтня Збройні сили України ліквідували приблизно 61 680 російських окупантів, 233 вертольоти та іншу техніку, повідомляв Генштаб ЗСУ.